duminică, 30 septembrie 2012

Cei mai frumosi fluturi



                                   Cei mai frumosi fluturi din lume   



                                                               

             Fluturii sunt printre cele mai frumoase si cunoscute insecte de pe glob.Cei pe care ii vedem in gradini sau parcuri fac parte  din cele aproximativ 17.000 de specii raspandite in toata lumea.Se folosesc de lumina soarelui pentru a "fabrica" energia necesara zborului.Fluturii nu au un organ asemanator gurii,ci se bazeaza pe cele sapte picioruse pentru a detecta aromele si respira prin niste mici deschizaturi de pe abdomen.


      Fluturele paun                                           

Aripile lui sunt colorate fastuos,asemenea unei cozi de paun,cu "ochi"in diverse nuante.Se numeste European Peacock si ii place sa zboare prin parcuri,pajisti si gradini.

     Cel mai mare din Australia                 

Cairns Birdwing este cel mai mare fluture din Australia.Deschiderea aripilor lui poate atinge 16 cmin cazul femelelor.Culoarea verde la aripi apare numai la masculi.E vazut mai mult in paduri decat in gradini.

     Un fluture rar                                      

Acesta este unul dintre fluturii rari,raspanditi pe teritoriul Europei si al Asiei.Numele lui s-ar traduce "Amiralul Alb",are o deschidere a aripilor de 5-6 cm si poate zbura neintrerupt pe distante destul de mari.




    Culoare unica                                    

Fluturii Morpho Didius sunt o minunatie.Multi specialisti ii incadreaza in categoria celor mai frumosi fluturi,datorita culorii aripilor-blue cu irizatii de aluminiu.Deschiderea aripilor poate atinge si 20 cm.Traiesc in America de Sud si specia lor este protejata de lege.

    Cel mai admirat in Taiwan                                    

In cadrul unui concurs care a avut loc acum 2 ani in Taiwan,acest fluture,supranumit turele lui Magellan,a fost alesc ca fiind cel mai frumos de pe intreaga insula.El are o metoda de camuflare inedita:partea finala a aripilor  se vede doar dintr-un unghi ascutit.Exista 2.000 de astfel de fluturi in lume iar 1.500 se gasesc in Taiwan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu