vineri, 28 septembrie 2012

Masti pentru ten

                           

                 Masti cu fructe de toamna pentru un ten frumos      


           Profita de bogatia toamnei si rasfata-ti tenul cu cele mai bune masti,caci fructele care apar acum sunt pline de viatamine,curata,purifica si revigoreaza intregul aspect al pielii.

        Cu gutui,pentru riduri si ten gras
                                      

      Prin efectul lor puternic astringent si puterea de destindere a pielii,gutuile sunt potrivite numai pentru tenurile foarte grase si pentru cele ridate. 
   Luati o gutuie bine coapta,curat-o de coaja si dati-o pe razatoarea mica.Combinati-o cu putina argila pana se obtine o pasta,pe care o veti intinde uniform pe ten.Dupa 10-15 minute,indepartati mixtura si clatiti din abundenta cu apa calduta.  

     Cu mere, pentru ten uscat


                                             
      Pielea deshidratata,subtire si lipsita de elasticitate isi revine aproape instantaneu daca aplici o masca cu mar.Tonifiant si plin de vitamine,marul da rezultate din cele mai bune si atunci cand vrei sa diminuezi porii dilatati si sa redai pielii luminozitate.
   Amesteca miez de mar dat prin razatoare cu un albus batut si aplica masca in start uniform.Dupa cateva minute,indeparteaza cu apa calda.Pielea isi va capata stralucirea.
   Pentru porii dilatati ,marul dat pe razatoare trebuie amestecat cu o lingura de miere.Dupa 15 minute,curatati fata cu apa.   

    Cu pere,pentru ten matur  

                                   

      Continutul bogat in saruri minerale revitalizeaza tenul  obosit si hraneste in profunzime epiderma.Pentru aceasta masca ai nevoie de pere coapte si dulci ,caci doar acestea ofera hidratarea de care pielea ridata are nevoie.Cele acrisoare au rol astringent si se folosesc pentrur tratarea tenului gras si acneic.
   Da o para bine coapta pe razatoare si aplica miezul pe fata,evitand zona ochilor,sau ,mai simplu,se pot aplica feli subtiri pe tenul curat si dupa 15-20 minute ,clatiti-va cu apa calda.  

    Cu prune,pentru tenul cu impuritati



                                                        
        Cosuri,puncte negre,pori dilatati...uita de toate  problemele pentru ca mastile cu prune,care au rol astringent ,iti sunt aliate de nadejde.  
   Cojeste 2-3 prune ,zdrobeste miezul si amesteca-l cu putina argila.Intinde pe ten si dupa 5-10 minute indeparteaza ,clatind din abundenta cu apa calduta.
    Iata o metoda excelenta de a scapa de cosuri :ia 2-3 prune bine coapte si amesteca-le miezul cu un albus batut spuma.Aplica masca in strat uniform ,evitand zona ochilor.


   Cu struguri,pentru tenul cu acnee,tenul ridat si tenul imbatranit 

                                                          
          Daca ai probleme cu acneea ,curata-ti fata cu suc natural de struguri,metoda e eficienta si pentru tenul incarcat de puncte negre.Mustul e un remediu excelent impotriva petelor si pistruilor. 
    Pentru hidratare ,cojeste cateva boabe de struguri si aplica miezul pe pielea curata.Dupa cateva minute ,clateste-te cu apa rece.Actiunea lor e benefica si impotriva ridurilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu