duminică, 30 septembrie 2012

Manichiura perfecta



                                  5 PASI PENTRU O MANICHIURA PERFECTA

                                                             
             Mainile unei femei pot fi considerate si cartea ei de vizita. De aceea orice femeie trebuie sa aiba o manichiura impecabila. Nu este absolut necesar sa ne facem manichiura la salon. La fel de bine putem realiza si acasa o mainchiura simpla sau cu putina indemanare una putin mai complexa, cu diferite modele. Important este ca intr-o lume atat de agitata fiecare femeie sa isi gaseasca putin timp si pentru ea.Iata cateva sfaturi pentru o manichiura perfecta realizata acasa:

                                                             
      Pasul 1: Pregatire                                      
Daca ai un strat vechi de oja indeparteaz-o cu o discheta imbibata in dizolvant(alege dizolvantul fara acetona deoarece nu ataca unghile).Pregateste un vas cu apa calda,in care adaugi sucul de la o jumatate de lamaie,si lasa-ti mainile sa se relaxeze in aces fel.Cand unghiile s-au inmuita indeajuns,aplica-ti pe cuticule o crema speciala pentru acestea,masand bine prin miscari circulare.Sterge-te apoi cu un prosop moale si curata-ti unghiile cu o periuta fina,pentru a indeprta cuticulele inmuiate.Acelasi efect il poti obtine cu ajutorul unui baton special.Evita taierea cuticulelor cu foarfeca,pentru ca ,in acest fel ,le stimulezi cresterea.

      Pasul 2:Stratul protector         
Inainte de aplicarea ojei este foarte important sa dai pe unghii un strat protector de lac.Un lac tratament cu calciu si vitamine ar fi solutia ideala.In cazul in care unghiile tale au tendinta sa se ingalbeneasca,foloseste un lac care previne acest lucru.

     Pasul 3:Taiatul unghiilor      
Forma si lungimea unghiilor le stabilesti dupa preferinta.Daca doresti sa-ti scurtezi unghiile ,folosete unghiera sau forfecuta.Pila este utila doar pentru a da forma.In cazul in care unghiile au lungimi diferite,taie-le in functie de unghia cea mai scurta.Dupa ce le aduci la aceeasi lungime,pileste-le,dandu-le o forma rotunda sau patrara.Miscarea trebuie sa fie intr-o singura directie,deoarece,in caz contrar,risti ca unghiile tale sa se exfolieze sau sa se agate.


     Pasul 4:Hidratarea pielii      
Cand lacul este complet uscat,hidrateaza-ti  pielea mainilor  cu o crema pe baza de vitamine,glicerina sau ulei de masline.Pentru a obtine efectul maxim este necesar sa folosesti crema de fiecare data cand te speli pe maini.



    Pasul 5:Aplicarea ojei    
Acum unghiile tale sunt pregatite pentru a fi date cu oja.Aplica primul strat incepand cu mijlocul unghiei si apoi pe laterale ,avand grija sa nu atingi cu periuta pielea si cuticulele.Dupa aceea,aplica si cel de-al  doilea strat de oja.Cand unghiile s-au uscat ,aplica un lac transparent pentru stralucirea culorii si o rezistenta mai buna a ojei.Curatarea ojei de pe cuticule sau de pe piele o poti face cu un betisor de urechi,pe care l-ai inmuiat in prealabil in dizolvantul de unghii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu